2014. augusztus 13., szerda

Sizzle Starr és Kelly Rnr interjú

Vuk: Sziasztok! Először meséljetek magatokról egy kicsit! Honnét jöttetek?


Sizzle Starr: Budapesten zenélünk két éve, egy sajátszámos formációban. Fél éve bekerültünk a Reckless Roses nevű Gn'R tribute zenekarba, ahonnan ki kellett lépnünk.

Vuk: Mikor ismertétek meg a rock and roll stílust? Hogyan?


Sizzle Starr: Gyerekkorunkban, kaptunk egy magnót karácsonyra és hozzá lemezeket (Led Zeppelin, Jimi Hendrix stb).

Kelly Rnr: 16 voltam, amikor az MTV leadta a Guns Sweet Child videót. Miután összeszedtem az államat soha többé nem hallgattam semmit csak Rock n Rollt.

Vuk: Később mennyire kedveltétek meg a glam metált? Melyik volt az első glam banda, amit igazán szeretettek?


Sizzle Starr: A Mötley Crüe volt az, ami megfogott először. Én jónak tartom, hogy feloszlanak, 94' óta nem dobtak ki egy érdemi lemezt. Mondjuk azelőtt sem sokat, csak gyerek fejjel másnak tűnt, de a 94' a best.

Kelly Rnr: Azt hiszem engem is.

Vuk: Melyikőtök milyen hangszeren játszik, és miért pont azt választotta?


Kelly Rnr: Sizzle dobol, mert segg hülye minden máshoz. Na, jó nem, egész jól gitározik. Na, szóval! Sizzle veri a dobokat, én meg a Lead Guitarist szerepében tombolok, a választás véletlenre sikerült. Elmentünk egy próbára, úgy, hogy azelőtt még csak nem is láttunk hangszert. Elvileg doboltam volna, de jött egy srác, aki szintén azt akart, így nekem maradt a gitár. Így utólag rohadtul örülök, hogy ott volt az a srác.

Sizzle Starr: Én alapból gitáros voltam, csak kirúgtuk a dobost és kellett egy másik.

Vuk: Meséljetek az első bandátokról!


Sizzle Starr: Ez a saját számos az első közös zenekarunk. De előtte volt egy Jackahammer nevű formáció, amivel Gn'R, Mötley, Skid Row, AC/DC dalokat játszottunk. Utána a Crazy Erotixx nevű glam zenekar következett, ami saját számosnak indult, fel is vettünk egy számos demót, de ennyi. A Sok tehetséges zenész miatt vége lett, amit nem bánok! Debrecenben bekerültem a No More Shelter nevű stoner zenekarba, aminek a lemez meg is jelent Amerikában, igaz a lemezen nem játszom de pár dalt együtt írtunk rá. Ezek után Kelly barátom keresett meg a saját számos ötletével, amire hétig nem is válaszoltam, aztán meghallgattam a demókat... két hét múlva pesten próbáltunk együtt.

Kelly Rnr: Tanuló, de annál őszintébb… hát azt hiszem punk volt, Védőoltásnak hívták, jó 8-9 éve. A dalszerző srác az óta összehozta a Helo Zep-et. Volt 1-2 zenekar, Dirty Crime-Rocket Queen (ugyan az a 2), Mon Chérie, de a lényeg hogy valamiféle alkotás - és ez alatt nem a sima zenélésre gondolok - mindkettőnknél ezzel a zenekarral indult el.

Vuk: Meséljetek a Reckless Rosesról!


Kelly Rnr: Jó zenekar volt, legalábbis amíg benne voltam annak tartottam. De lehetett volna sokkal jobb, és ez nem került volna nagy áldozatokba.

Sizzle Starr: Januárban kerültünk be, aztán most távoznunk kellett, amit kicsit bántam, de most már nem bántam meg, hogy így alakult.

Vuk: Miért távoztatok?


Sizzle Starr: A mai napig nem tudjuk az okokat, csak ostobábbnál ostobább kifogásokat kaptunk, de nem bánom, nem szeretem a hakni királyokat....van olyan a zenekarban, aki a zenekar előtt nem is ismerte a Gn'R-t.

Kelly Rnr: Igazából elméletileg feloszlott a zenekar. Mondjuk gyakorlatilag, már amikor ezt hallottuk akkor tudtuk, hogy nem oszlik sehova, legfőképpen nem fel. Lényegében volt pár jó pár rossz élményünk, nyomtunk pár jó koncertet és ennyi.

Sizzle Starr: Persze, de tovább koncerteznek az utódainkkal. Nekem pl elődöm/utódom az ült a helyemre, akit kirúgtak előttem.

Vuk: Ha már konfliktus. Sizzle múltkor reklamált a Sidd interjú miatt. Ez esetleg valami személyes ellentét?


Sizzle Starr: Azért, mert nem tudom, egy ilyen ember mire veri magát, amikor énekelni nem tud. Persze, aki azt hiszi, hogy igen az *****! Saját tapasztalatból tudom, hogy nem érdekli sajnos az embereket, hogy hogyan énekelsz, csak öltözz be Axl-nek. Nem tudom, miért reklámozzák ennyire ezt az embert. Most lehet mondani, hogy csináld jobban! Tudom magamról, hogy nem tudok énekelni, és nem is akarok! Ezért neki sem kellene erőltetni.

Vuk: Ti milyennek látjátok az itthoni glam helyzetét?


Sizzle Starr: Átfordult a ló másik oldalára! A pózrekedés lett divat, nem a zene. Fontosabb a szemfestés meg a tupír, mint a zeneiség. Sajnos az a lényeg, hogy hogyan nézel ki! A másik oldalról meg itthon a glam mindig emó, meg buzis lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése